Radio 2

Materiaalwagen van Rode Kruis Beersel voor tweede keer gestolen: "Zo'n auto moet toch opvallen?"

In Beersel hebben dieven een kleine materiaalwagen van het Rode Kruis gestolen. Ze slepen een kluis open en namen daaruit de reservesleutels mee. Van de daders ontbreekt momenteel nog elk spoor. Het is al de tweede keer in vijf jaar tijd dat de materiaalwagen van Rode Kruis Beersel gestolen wordt.

De diefstal werd pas dinsdagochtend vastgesteld, maar de materiaalwagen blijkt al van vorige week donderdag gestolen: "Ik dacht eerst dat een vrijwilliger de Renault Kangoo gebruikt had, want heel wat van onze leden springen bij in woonzorgcentra of in de ziekenwagen voor ziekenvervoer", zegt voorzitter Paul Lots.

Niet de eerste keer

Het opvallende witte bestelwagentje met een rood kruis op, stond op het binnenplein van een oud klooster, maar Lots vreest de dat ze de auto kwijt zijn. "De politie heeft ondertussen hier in de buurt het tracé al gevolgd, en daarna op de ring richting Charleroi. Nadien is elk spoor bijster. Het is een gewoon wagentje met een rood kruis, en het opschrift 'Rode Kruis Vlaanderen'. Dat gaat wel opvallen in Wallonië."

Zo'n vijf jaar geleden werd er ook al ingebroken in het lokaal van het plaatselijke Rode Kruis. Ook toen werd de reservesleutel gestolen en verdween de auto. De materiaalwagen werd later helemaal beschadigd teruggevonden in een doodlopend straatje in Bergen.

Meest gelezen