Minder triagecentra voor COVID-19 in Zuid-West-Vlaanderen

In Zuid-West-Vlaanderen zijn er nog maar 3 triagecentra open voor mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Oorspronkelijk waren er meer, maar het werd er steeds minder druk.

Enkele weken geleden werden in verschillende gemeenten in Vlaanderen triagecentra opgericht om mensen die mogelijk besmet zijn met corona op een veilige manier te onderzoeken. De centra moesten de ziekenhuizen en huisartsen ontlasten. Maar er gaan steeds minder mensen langs, waardoor meer en meer triagecentra weer gesloten zijn. In Zuid-West-Vlaanderen waren er oorspronkelijk een tiental, maar daar blijven er nu nog drie van over: in Kortrijk, Menen en Waregem. "We hebben wel nog een vierde centrum stand-by in Deerlijk, voor mocht het op die andere plekken toch weer te druk worden", vertelt de Kortrijkse schepen van Sociale Zaken Philippe De Coene (SP.A).

Nog maar half zo druk

"Op topmomenten kwamen er in elk van die centra tot 70 mensen per dag langs", vertelt De Coene. "Ik moet de juiste cijfers nog ontvangen, maar het is teruggevallen tot ongeveer de helft. Vermoedelijk zijn er minder mensen besmet, maar het heeft ook te maken met het COVID-busje. Met dat busje kunnen artsen ter plekke gaan testen, in instellingen waar mensen wonen bijvoorbeeld. Dat zijn dan allemaal mensen die niet meer naar de triagecentra moeten komen."

Meest gelezen