Online klimaatmars op vrijdag 24 april: "Politici moeten nu hun lessen trekken"

Ondanks de lockdown staat er op vrijdag 24 april weer een Global Strike for Future gepland. Duizenden jongeren en volwassenen zullen wereldwijd deze keer hun digitale stem laten horen om te pleiten voor het klimaat.

Toon Lambrecht, woordvoerder van de Belgian Youth Climate Movement vindt dat het tijd is voor een systeemverandering wanneer de pandemie voorbij is: "Politici moeten de verleiding weerstaan om hun klimaatambities opzij te schuiven om de economie te stimuleren." Volgens Lambrecht moeten politici nu lessen trekken uit de realiteit van de afgelopen weken.

De gevulde straten maken plaats voor een dag vol online activiteiten. Zo bestaat de Global Climate Strike Online uit een online work-out, een liveoptreden en online presentaties en lezingen waar enkele klimaatwetenschappers aan het woord komen. 

Meest gelezen