Paard en kar leveren culinair verwenpakket in het meetjesland: “Dit is veel intiemer dan een bestelwagen”

In het Meetjesland worden er verwenpakketten van een lokale brasserie geleverd met paard en kar. Bed & Breakfast “Cambiare” en brasserie “De tafel van acht” uit Eeklo slaan hiervoor de handen in elkaar. “Het is eens wat anders dan rondrijden met een bestelwagen”, klinkt het. 

In deze coronacrisis laten veel mensen pakjes aan huis leveren. Meestal worden die gebracht met bestelwagens. Maar in het Meetjesland doen ze het tegenwoordig op de ouderwetse manier: met paard en kar. 

Positieve reacties

“We leveren culinaire verwenboxen aan huis in Eeklo, Kaprijke en Lembeke”, vertelt Koen Minnaert van B&B Cambiare. “We kwamen op het idee omdat mijn B&B en het eethuis van een vriendin moesten sluiten. Op deze manier kunnen we toch een beetje aan het werk blijven.” Sindsdien schakelt Minnaert een van zijn twee paarden in om pakjes te leveren. “Mensen reageren heel positief”, zegt hij. “Ze nemen een selfie met het paard en zijn blij dat ze op die manier iets hebben om door te vertellen. Met een paard pakjes rondbrengen is veel persoonlijker dan met een bestelwagen. De ontmoeting is zo veel intenser.”

(lees verder onder de foto)

Dramaqueen

Koen Minnaert heeft twee paarden: Santos en Gipsy. “Het is Gipsy die de kar trekt”, zegt hij. “Santos is nog een beetje te jong en staat niet zo graag in de aandacht. Gipsy daarentegen wel: ze is een echte dramaqueen. Ze houdt ervan om gestreeld te worden en op de foto te staan. Ze vindt al die aandacht zalig!”

Een culinaire verwenbox kost 65 euro voor twee personen.  

kasto80

Meest gelezen