Radio 2

Passagiersvliegtuig volgestouwd met mondmaskers landt op Zaventem

Vanmiddag is een bijzonder vliegtuig geland op de luchthaven van Zaventem. De Airbus was helemaal volgeladen met dozen met mondmaskers. De dozen zaten niet in de romp van het vliegtuig, maar stonden op de zetels van de passagiers.

In deze coronatijden is het aantal mensen dat een vliegtuig neemt fors gedaald. Veel passagiersvliegtuigen staan aan de grond. De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines dacht er anders over. Ze gebruikte een airbus om een lading mondmaskers naar Zaventem te vervoeren. De dozen stonden op de passagierszetels. De zetels waren met plastic afgeschermd.

De lading mondmaskers werd gelost door bagageafhandelaar Swissport. Een manager van Swissport zette grote ogen op. "Het is de eerste keer dat ik zoiets zie op Zaventem, een passagierstoestel dat vol zit met dozen." Zo'n lading lossen is ook geen sinecure. Alle dozen moesten via de passagiersdeuren worden uitgeladen.

 

 

Meest gelezen