Provinciedomeinen worden voorlopig niet duurder voor Vlaams-Brabanders

Er komt voorlopig geen tariefverhoging voor inwoners van Vlaams-Brabant die een bezoek willen brengen aan de provinciedomeinen. Normaal wou de provincie die prijzen verhogen, maar door de coronacrisis stelt ze dit even uit. Voor niet-Vlaams-Brabanders is er wel een verhoging. 

De provincie Vlaams-Brabant wou aanvankelijk de tarieven voor de provinciedomeinen verhogen, maar komt daar nu op terug. “Vorig jaar hebben wij een evaluatie gemaakt van onze provinciedomeinen, onder andere van de tarieven”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels (Open VLD). “We hebben opgemerkt dat we gedurende vele jaren onze tarieven niet hadden aangepast. Vandaar ook het eerste voorstel om de tarieven aan te passen en lichtjes te verhogen. Maar natuurlijk met het coronatijdperk dat nu aan de gang is, hebben wij beslist om de verhoging voor de Vlaams-Brabanders niet door te voeren. “

Verhoging voor niet-Vlaams-Brabanders

De tarieven voor niet-inwoners van Vlaams-Brabant ouder dan 12 worden wel verhoogd. Voor het zwembad in Kessel-Lo en de Halve Maan in Diest gaat dat van 9 naar 12 euro. Voor een tienbeurtenkaart moet voortaan 108 euro betaald worden in plaats van 81 euro. Personen van buiten Vlaams-Brabant die het domein van Huizingen willen bezoeken zonder te gaan zwemmen betalen voortaan 4 in plaats van 3 euro. In De Halve Maan in Diest wordt bovendien als pilootproject een goedkoper tarief ingevoerd als slecht weer voorspeld wordt en het te koud is om te zwemmen in het openluchtbad. De grens om 'goed weer'-prijzen te hanteren wordt gelegd op 23 graden.

De provinciedomeinen van Diest, Huizingen en Kessel-lo zijn tijdens deze coronacrisis toegankelijk voor buurtbewoners om bijvoorbeeld te wandelen of te joggen, maar de speeltuinen en attracties blijven voorlopig gesloten tot de federale regering beslist de maatregelen te verzwakken. 

Meest gelezen