Stijgende interesse in kampeerauto’s: “Het wordt dé manier van reizen”

“De interesse in campers stijgt”, dat zegt Urbano, een bedrijf met vestigingen in Aarschot en Oostende, dat kampeerauto’s verkoopt en verhuurt. Bij het bedrijf komen opvallend meer telefoons en e-mails toe van mensen die een aankoop overwegen. Volgens de zaakvoerder wordt het dé manier van reizen in de toekomst. 

Het is nog altijd niet duidelijk hoe onze zomer er zal uitzien. Is het vakantie in eigen tuin? In eigen land? Of mogen we toch al de grens oversteken? Verre reizen lijken er niet in te zitten, dus is een kampeerauto misschien een oplossing? Bij Urbano in Aarschot zien ze alvast een toenemende interesse.

“Het aantal e-mails en telefoonaanvragen neemt toe en dat is positief”, zegt zaakvoerder Paul Dendooven. “Het is natuurlijk de vraag of er verkocht zal worden, want we mogen nog altijd onze showroom niet openen. Maar bij onze collega’s in Duitsland, die wel hun winkel weer mogen openen, zien we dat er een inhaalbeweging is.” 

Het is eigenlijk mobiel in je kot blijven
Paul Dendooven

Volgens de zaakvoerder kan de kampeerauto dé manier van reizen worden in de toekomst. “Het massatoerisme wordt problematisch, massabijeenkomsten kunnen niet. Een motorhome is eigenlijk “blijf in uw kot”, maar op een mobiele manier. Je neemt enkel vakantie met je gezin, niet met vrienden of kennissen. Het is een “copy paste” van “blijf in je kot”. Je kan ervan uitgaan dat de komende twee, drie jaar motorhomes de nummer één van toerisme worden in Europa.”

Positieve toekomst

Paul Dendooven ziet de toekomst dan ook erg positief in: “Ik vergelijk een camper altijd met twee zaken. Ten eerste met je smartphone, als je er één keer mee in aanraking komt, kan je het niet meer missen. Dat zien we echt bij ons cliënteel, 99,99 procent blijft hangen aan dat product. En ten tweede met een skivakantie. De eerste twee, drie dagen valt het misschien wat tegen omdat je het nog moet leren. Maar als je de ervaring hebt, wil je echt niets anders. De laatste twintig jaar is de markt enorm aan het stijgen, mensen die het doen blijven het doen en er komen alleen maar gebruikers bij. Dat coronavirus zal het zeer sterk versnellen.”  

Meest gelezen