"Reizen Waes" (Eén), "Hanne danst" (Canvas) en "De blacklist" (Ketnet) maken kans op prestigieuze "Rocky Award"

Drie VRT-programma's zijn genomineerd voor een Rocky Award, een prestigieuze onderscheiding voor televisieprogramma's en online reeksen die wordt uitgereikt op het Banff World Media Festival in Canada. Het Eén-programma "Reizen Waes", Canvas-reeks "Hanne danst" en Ketnetproductie "De blacklist", waarin ook Tom Waes een rol speelt, maken kans in drie verschillende categorieën. Wie er effectief in de prijzen valt, weten we op 15 juni.

In elke categorie van de "Rocky awards" zijn er 3 tot 5 genomineerden. "Reizen Waes", dat in de competitie zit onder de titel "Difficult destinations", maakt kans op de onderscheiding in de categorie "Lifestyle". "Hanne danst" wordt ingedeeld bij de programma's over "kunsten en muziek". En het Ketnetprogramma "De blacklist" kan winnen in de categorie "non-fictieprogramma's voor kinderen en jongeren". Presentator Tom Waes maakt dubbel kans op een Rocky, aangezien hij zowel het gezicht is van "Reizes Waes" als "De blacklist". 

Waes werkt momenteel aan een nieuw seizoen van "Reizen Waes", dat zich volledig in eigen land zal afspelen. Een keuze ingegeven door het coronavirus. Verder werkt Waes aan een speciale afleveringen over de wereldwijde coronacrisis, met getuigen die de presentator leerde kennen tijdens eerdere reizen. En er komt een speciale aflevering over Japan, die is gemaakt naar aanleiding van de Olympische Spelen van volgend jaar. In "De Blacklist" haalt Waes de stuntman in zichzelf naar boven, en voert hij met kinderen allerlei stunts en uitdagingen uit.

In het Canvas-programma "Hanne danst" probeerde journaalanker Hanne Decoutere haar kinderdroom te realiseren: op het podium staan als een prima ballerina. Dat deed ze ook: begin 2019 stond ze in het concertgebouw van Brugge op de planken, deels op die gevreesde pointes. Decoutere danste een stuk uit een van haar favoriete balletvoostellingen: de balkonscène van "Romeo en Julia". En dat na bijna een jaar vol bloed, zweet en tranen.

De "Rocky awards" worden uitgereikt tijdens het Banff World Media Festival in Canada, een meerdaagse bijeenkomst waar voor mensen uit de mediasector. Door het coronavirus zal de prijsuitreiking van de Rocky Awards online gebeuren. Elke winnaar krijgt - naast een trofee en de eer - een cheque van 25.000 dollar.

Meest gelezen