Videospeler inladen...

Zwaargetroffen woonzorgcentrum uit Brugge vangt nu ook andere oudere coronapatiënten op

Het woonzorgcentrum Westervier in Brugge, gaat vanaf morgen extra coronapatiënten opvangen, vooral ouderen dan. Westervier is zwaar getroffen door het virus. Door daar meer mensen op te vangen die besmet zijn, kunnen andere woonzorgcentra coronavrij blijven.

Westervier gaat vanaf morgen extra coronapatiënten opvangen, ouderen die van de ziekte herstellen, maar geen hoogdringen zorgen meer nodig hebben. De bedoeling is om de ziekehuizen in de regio zo te ontlasten maar ook om andere woonzorgcentra, die nu nog coronavrij zijn, coronavrij te houden.

De patiënten komen op een afdeling die gescheiden is van het woonzorgcentrum en waar alleen mensen verblijven die corona hebben. Het virus hield al lelijk huis in Westervier. Ruim 30 bewoners bezweken er aan de ziekte. 

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen