Stad Antwerpen lanceert op Wereldboekendag een digitale leesclub

Vanaf vandaag kan je voor boekentips terecht bij Antwerpen Leest, een digitaal platform waar je tips kan geven en krijgen.
De website verenigt lezers, boekhandels, bibliotheken en literaire verenigingen om samen leesplezier te delen. Deze lezerscommunity komt er vroeger dan gepland omdat er net nu, tijdens de coronacrisis, veel vraag is naar boekentips.

"Voorlopig gaat het enkel om een digitaal platform", legt communitymanager bij de Stad Antwerpen Karen Milants uit in de regionale middaguizending van Radio 2 Antwerpen. "Op dit moment zitten er al 175 zogenoemde stadslezers op de website. Zij raden boeken aan die ze zelf heel goed vinden. Op het platform vind je ook een overzicht van alle verenigingen en organsiateis die bezig zijn met taal en verhalen."

De focus ligt echt op de leestips, de persoonlijke aanraders van onze stadslezers

Verschillende profielen

De profielen van de stadslezers lopen heel erg uit mekaar om op die manier ook een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Striplezers, literaire veellezers, leerkrachten die vaak boeken lezen, liefhebbers van luisterboeken, enzovoort. 
"Wij zien het als een digitale variant van iemand die je op café of een andere ontmoetingsplaats enthousiast maakt om een bepaald boek te lezen", voegt Karen er nog aan toe. 

De lancering van Antwerpen Leest komt vroeger dan verwacht. De planning was om de website uit te rollen vlak voor de grote vakantie, maar door de coronocrisis zijn mensen nu meer dan ooit op zoek naar leestips. Daarom vond de Stad Antwerpen deze Wereldboekendag een mooi moment om te starten. Je kan dus vanaf nu op ontdekking op de website om boekentips te vinden of om jezelf kandidaat te stellen als stadslezer die tips wil geven.

Meest gelezen