Radio 2

Euro Shop in Veldegem heropent nu toch weer

De multiwinkel Euro Shop in Veldegem bij Zedelgem gaat voor een tweede keer weer open. Vorige week zaterdag gingen de vestigingen van Euro Shop al eens opnieuw open. Maar na een tussenkomst van provinciegouverneur Carl Decaluwé moesten ze een dag later alweer dicht.

Euro Shop heeft 4 vestigingen in West-Vlaanderen: Middelkerke, Roeselare, Kortrijk en Veldegem. Enkel die laatste gaat weer open. Zaakvoerder Didier Kerckhof vindt de hele regeling van 'wat wel' open mag en 'wat niet' bijzonder onduidelijk en absurd.

Sommige multiwinkels doen open en andere blijven dicht. "Het hangt af van de houding van de gemeentebesturen en de korpschef van de lokale politie. Als die groen licht geven, dan mogen we weer openen. Zonder dat groen licht wordt de winkel gesloten. Maar er zijn eigenlijk geen duidelijke criteria over de heropening van multiwinkels", zegt Didier Kerckhof.

Volgens West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé kunnen multiwinkels opengaan als ze hoofdzakelijk bouwmaterialen verkopen én als de lokale politie na een controle toestemming geeft om de deuren te openen. Hij laat dus het lokale bestuur in Zedelgem oordelen of die winkel van Euro Shop aan de voorwaarden voldoet. 

 

Meest gelezen