Festivaltickets voor Werchter, TW Classic en Werchter Boutique worden omgezet in tegoedbon

Wie een ticket heeft voor één van de festivals op Werchter deze zomer zal voor het volledige bedrag een tegoedbon krijgen. Dat is organisator Live Nation overeengekomen met Ticketmaster, dat de verkoop van de tickets regelt. Het krediet kan gebruikt worden voor alle festivals in Werchter in 2021 en 2022. Test Aankoop vindt het een goede regeling.

Tickets voor één van de festivals op de weide van Werchter deze zomer, dit zijn Rock Werchter, TW Classic en Werchter Boutique, worden niet terugbetaald. Wie een ticket heeft, krijgt het volledige bedrag terug in de vorm van een tegoedbon.  Dat krediet zal vanaf 15 september automatisch beschikbaar komen op de website ticketmaster.be via "mijn account". De regeling geldt ook voor wie andere festivalproducten kocht, zoals drankbonnen.

Wie al een festivalticket gekocht had, zal ook toegang krijgen tot een exclusieve voorverkoop volgend jaar, laat Ticketmaster weten in een mail naar alle tickethouders. "Zo kan jij je voor de start van de officiële ticketverkoop al verzekeren van een ticket voor de volgende editie. De persoonlijke code voor deze presale zal je automatisch enkele dagen voor de start van de presale ontvangen."

De regeling om de tickets in de vorm van een krediet ter beschikking te stellen en niet terug te betalen, komt er nadat minister van Economie en consumentenzaken Nathalie Muylle dit mogelijk maakte voor de hele live muzieksector. Uitzonderlijk en onder strikte voorwaarden kan een krediet toegekend worden in plaats van een terugbetaling. Een maatregel die zowel de consument beschermt maar ook de impact van de huidige crisis voor de organisatoren beperkt.

Consumentenorganisatie Test Aankoop is tevreden met de regeling

Consumentenorganisatie Test Aankoop heeft geen problemen met de regeling. Het wijst er ook op dat in uitzonderlijke gevallen een terugbetaling toch kan.

"We moeten ons bewust zijn dat de economische problemen die deze crisis veroorzaakt omvangrijk zijn. Het nodige moet worden gedaan om de evenementensector te beschermen", zegt Simon November van Test Aankoop. "Daarom vinden we dit een goede regeling. De sector krijgt zuurstof om voort te doen en de consument krijgt een voucher en kan het concert of festival op latere datum bijwonen."

"Bovendien blijft er een uitzondering", zegt Simon November. "Als iemand kan aantonen dat hij verhinderd is op het ogenblik dat het nieuwe concert of festival wordt georganiseerd, dan is een terugbetaling nog altijd mogelijk."

Meest gelezen