Radio 2

Gezin uit Wespelaar maakt camping in eigen tuin als antwoord op de lockdown

In Wespelaar bij Haacht maakt de familie Mahieu van de nood een deugd. Nu ze niet op stap mag met de caravan en de oldtimer  heeft ze haar tuin als camping ingericht. Ligstoelen, parasols en sfeerlichtjes zorgen voor een heuse campingsfeer. 

"Wij zijn liefhebbers van oldtimers en fervente kampeerders, maar door de coronacrisis en de lockdown kunnen we nergens naar toe", zegt papa Luc Mahieu. Dus hebben mijn twee dochers, mijn vrouw en ik beslist om het dan maar gewoon thuis gezellig te maken. We hebben onze tuin tot een camping omgevormd. Ons volkswagenbusje uit 1979 staat centraal. Daarrond hebben we ligzetels, tafeltjes en een grote parasol geplaatst.  

Jill (14) en Alien (8), de twee dochters, maakten een groot spandoek met de tekst 'Camping In a kot'. "We vinden het heel tof op de camping", zegt Jill, " we maken er ons huiswerk en we hebben al een paar keer in het busje geslapen." Luc en zijn vrouw Marleen gaan elk afwisselend een paar dagen werken. Op die manier is er altijd iemand bij de kinderen.

Meest gelezen