Ligt de IJzerstraat nu in Overijse of in Tervuren? Volgens gemeenteborden in beide

In de Druivenstreek claimen zowel Overijse als Tervuren dezelfde straat. In de IJzerstraat staat er een officieel gemeentebord van Overijse. Maar daaronder hangt een verwelkomingsbord van de gemeente Tervuren. "Dit is geen fout, de borden kloppen", zegt de burgemeester van Tervuren, Jan Spooren (N-VA). 

Wonen de inwoners van de IJzerstraat in de Druivenstreek nu in Tervuren of Overijse? Volgens de borden in de straat in beide. "Als je de IJzerstraat inrijdt via de Deromstraat of de Overijsesteenweg dan liggen de huizen aan je linkerkant in Tervuren en aan de rechterkant in Overijse", zegt burgemeester van Tervuren, Jan Spooren. "Al zijn er ook een paar uitzonderingen, zo liggen er aan de linkerkant ook een paar huizen van Overijse, want we hebben het hier over straat met heel veel bochten." 

Bij sommige huizen ligt de voordeur in Overijse en de achterdeur in Tervuren 

Jan Spooren, burgemeester Tervuren (N-VA)

Maar het wordt nog vreemder. Bij enkele huizen in de straat ligt de voordeur in Overijse en de achterdeur in Tervuren. "De wet schrijft in deze gevallen voor dat je behoort tot de gemeente waar je voordeur ligt", verduidelijkt Jan Spooren. "Het is niet eenvoudig, maar de borden zijn dus goed geplaatst. Het toont misschien wat vreemd, maar het is de realiteit en het is ook niet zo dat dit enkel in de IJzerstraat zo is. Ook andere straten behoren zowel tot het grondgebied Overijse als Tervuren en ook in andere gemeenten komt dezelfde situatie voor." 

Meest gelezen