Videospeler inladen...

"Living in a ghost town": The Rolling Stones lanceren nieuw nummer vanuit hun kot, het eerste in acht jaar tijd

De Britse rockband The Rolling Stones heeft voor het eerst in acht jaar tijd een gloednieuw nummer gelanceerd: "Living in a ghost town". Centraal in het nummer staat een verlaten stad, en dat is wel heel toepasselijk voor de coronatijden waarin we vandaag leven. "Living in a ghost town" was al in de maak voor de coronacrisis losbarstte, maar de bandleden zetten vaart achter het productieproces: "We dachten dat dit nummer wel zou aanslaan in de tijden waarin we nu leefden", vertelt zanger Mick Jagger.

De coronacrisis betekent ellende voor de cultuursector, maar zorgt ook voor heel wat inspiratie. Dat bewijst de Britse rock-'n-rollband The Rolling Stones: vandaag laat de band voor het eerst in acht jaar een nieuw nummer op de wereld los, "Living in a ghost town".

Beluister hieronder het nummer, en lees onder de video verder:

"We dachten dat dit nummer wel zou aanslaan in de tijden waarin we nu leven", vertelt zanger Mick Jagger. Met songteksten als "Life was so beautiful / then we all got locked down" (Het leven was zo mooi, toen moesten we allemaal in lockdown, red.) en "If I want a party / it's a party of one" (Als ik een feestje wil, dan is dat een feestje alleen, red.), kunnen we dat alleen maar beamen.

Toen de hel losbarstte, hebben Mick en ik besloten dat het nummer er zo snel mogelijk moest komen

Keith Richards, gitarist van The Rolling Stones

Het nummer is trouwens niet speciaal voor de lockdown gemaakt, al is het misschien wel slim aan de omstandigheden aangepast. Nog voor het coronavirus uitbrak, waren The Rolling Stones al bezig met studio-opnames voor een nieuw album in Los Angeles en Londen, en daar zat ook dit nummer bij. Al zo'n jaar geleden was het al deels opgenomen: "Maar toen de hel losbarstte, hebben Mick en ik besloten dat het nummer er zo snel mogelijk moest komen", zegt gitarist Keith Richards.

Daarom werkten The Rolling Stones het in isolatie af, elk vanuit hun eigen kot. In het filmpje hieronder kan u zien hoe dat in z'n werk ging voor Mick Jagger:

Videospeler inladen...

Meest gelezen