Paul Van Caesbroeck

Natuur en Bos waarschuwt bezoekers Wolfsputten Dilbeek: "Geniet, maar hou je aan de regels"

Natuur en Bos en de gemeente Dilbeek roepen de bezoekers van de Wolfsputten op zich te houden aan de regels in het bos.  Die regels worden de laatste weken door sommigen met de voeten getreden. Natuur en Bos roept de bezoekers dan ook op om de richtlijnen, die aan de ingangen van het natuurgebied hangen, te respecteren. Anders komen er bijkomende maatregelen. 

Het was druk afgelopen weekend in het negentig hectare grote natuurgebied De Wolfsputten in Dilbeek. Heel wat mensen kwamen er uitwaaien tussen de unieke voorjaarsbloeiers als de wilde narcis en de boshyacinten. "Alleen hebben we helaas moeten vaststellen dat sommige bezoekers zich helemaal niet aan de regels houden", vertelt boswachter Tom Brichau. "Mensen liepen overal kriskras doorheen, ook in de zones waar niet mag gewandeld worden. Fietsers slalomden tussen de wandelaars door, waar fietsen verboden is. Ook honden worden uitgelaten zonder leiband, helaas niet in de losloopzones. En onze boswachters stelden zelfs honden vast in de poelen die speciaal gegraven zijn om de populatie van amfibieën te beschermen en te herstellen." 

Bijkomende maatregelen en boetes

Natuur en Bos roept nu samen met de gemeente Dilbeek de bezoekers op om zich te houden aan de afspraken die aan de ingangen van het natuurdomein hangen. "Indien we merken dat mensen de regels blijven negeren, gaan we moeten ingrijpen en bijkomende maatregelen nemen", klinkt het. "We willen mensen ook waarschuwen dat ze een boete kunnen krijgen als ze zich niet aan de regels houden. En die boete kan oplopen tot 350 euro."   

Meest gelezen