BELGA

Sint-Trudo ziekenhuis sluit vierde COVID-afdeling: "Het aantal patiënten is enorm verminderd"

Het begint stilaan rustiger te worden in het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden. Daarom sluiten ze hun vierde COVID-afdeling. 

De vierde afdeling werd enkele weken geleden geopend, om de toestroom van patiënten aan te kunnen. "Maar die kunnen we intussen terug sluiten omdat het aantal patiënten toch enorm verminderd is de laatste week", zegt Miet Driesen van Sint-Trudo. "Dat geeft wat meer ruimte, nu komen we toe met de 3 afdelingen die er al waren." Ook de bufferzone is gesloten, die was ingericht met intensieve bedden voor corona patiënten. 

Op dit moment zijn de richtlijnen dat niet dringende zaken nog niet ingepland mogen worden. "Maar dat komt nog, en daar bereiden we ons al op voor. We gaan bekijken hoe we dat juist gaan doen", zegt Driesen.

Meest gelezen