Verkeersregels in tijden van corona: Sofie legt het uit in 'Kijk Uit' 

Ook al is er nu minder verkeer in deze coronatijden, het valt op dat mensen de verkeersregels niet altijd respecteren. Sommigen kennen de verkeersregels ook niet zo goed. Dat merkt Sofie Lenaerts van het verkeersprogramma 'Kijk Uit', en daarom wil zij ons geheugen opfrissen in een speciale aflevering.

Zaterdag kan je op één kijken naar een aflevering van 'Kijk Uit' waarin Sofie Lenaerts uit Kampenhout de belangrijkste verkeersregels nog eens uitlegt. "Omdat er nu weinig verkeer is, houden sommigen zich niet aan de verkeersregels. Ze rijden nog snel door het rood of steken over waar het niet mag." En automobilisten rijden ook sneller, merkt Sofie. "Mensen denken dat er geen snelheidscontroles zijn omdat politiemensen bezig zijn met het controleren van het naleven van de coronamaatregelen, maar dat klopt niet."

Ik hoor verhalen van wandelaars die uitgescholden worden door fietsers

Er zijn nu meer wandelaars en fietsers op de baan, en blijkbaar is het voor hen niet altijd duidelijk hoe ze zich moeten verhouden tegenover elkaar. "We merken dat er in deze coronatijden veel mensen gaan fietsen, lopen of wandelen. Er zijn veel misverstanden, bijvoorbeeld over wandelaars die links van de rijbaan moeten wandelen. Ik hoor verhalen van wandelaars die door fietsers uitgescholden worden omdat ze denken dat de wandelaars aan de verkeerde kant van de weg lopen. Links is nochtans de meest veilige kant omdat je dan de fietsers ziet aankomen." 

'Kijk Uit' is er zaterdag om 18u op één.

Meest gelezen