Grote vraag naar zwembad bezorgt zwembadverkoper uit Kortenaken slapeloze nachten: "Maximum drie uur slaap per nacht"

Door de stijging in de verkoop van zwembaden, worden zwembadbouwers overstelpt met werk. "Normaal krijgen we drie aanvragen per dag, nu zijn er dat 50 à 60 per dag."

Nu veel mensen zich afvragen of ze deze zomervakantie naar het buitenland kunnen, willen ze nog snel een zwembad laten bouwen in hun tuin. De zwembadbouwers krijgen opmerkelijk meer aanvragen. Rudi Bollen van Zwembaden Bollen uit Kortenaken krijgt er zoveel dat hij zijn slaap ervoor moet laten. "Normaal krijg ik gemiddeld drie aanvragen per dag, nu zijn er dat 50 à  60 per dag. Ongezien", vertelt hij in Start je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Via Facebook, via mail,  via de website en ook telefonisch krijgen wij vragen voor een zwembad binnen. Weliswaar koopt niet iedereen die ons contacteert. Veel mensen willen info over de kostprijs en hoe snel het geplaatst kan worden."

Wachttijd van drie maanden

En daar is nog het even op wachten.  "Wie vandaag bestelt, zal pas einde juli een duik in zijn zwembad kunnen nemen. Normaal is er maar een wachttijd van vijf weken, nu van drie maanden." Maar Rudi klaagt niet. "Het is veel werk, alleen al om al die mails te beantwoorden, dan heb ik het nog niet eens over huisbezoeken of het plaatsen van de zwembaden. Het zijn lange dagen van wel 17 uur per dag. De laatste weken slaap ik gemiddeld zo'n drie uur per nacht. Wij zijn een van de weinige sectoren die bij wijze van spreken 'baat' hebben bij de coronacrisis."

Meest gelezen