Radio 2

Wase brandweer rukt uit om zware brand te blussen net over de grens in Nederland

Brandweerploegen uit Sint-Niklaas en Beveren zijn afgelopen nacht uitgerukt om mee een brand te helpen blussen in het Nederlandse Nieuw-Namen. De Nederlandse brandweer had versterking nodig omdat er ook elders een zware brand was. 

In Nieuw-Namen in Nederland, vlakbij de Belgische grens, is afgelopen nacht een schuur van een houtbedrijf helemaal in de vlammen opgegaan. Het vuur was erg hevig en daarom zijn Belgische brandweerploegen mee gaan helpen met het blussen. Het Nederlandse korps kon die hulp wel gebruiken, er was ook in Hulst al een zware brand waar veel brandweerlui naartoe waren. Er was aan de Belgisch-Nederlandse grens in het Waasland een grote rookwolk te zien door de brand in Nieuw-Namen. 

Asbest

De brand in Nieuw-Namen was erg hevig maar veroorzaakte gelukkig enkel grote materiële schade. De schuur is helemaal vernield. Bij de brand zijn ook asbestdeeltjes vrijgekomen. Een deel van de straat werd er afgesloten. Bewoners van twee huizen zijn ook geëvacueerd. 

kasto80

Meest gelezen