ORG Permanent Modernity

Uplace ruimt plaats voor nieuw project 'Broeklin' met winkels en kleine bedrijven

De plannen voor mega winkelcomplex Uplace in Machelen zijn definitief opgeborgen. In de plaats komt een werk- en winkelwijk met de naam Broeklin. Verwijzend naar het gebied 'Broek' daar, én de naam van bruisende Brooklyn-wijk in New York. Dat bevestigt Jan Van Lancker, CEO van Uplace.  

Het was een hele tijd stil rond  Uplace, het mega-winkelcomplex in Machelen waar al jaren over gediscussieerd wordt.  Toch hebben alle betrokkenen niet stilgezeten. Anderhalf jaar geleden begon architect Alexander D’Hooghe aan het concept van een werkwinkelwijk: "Er komen hallen van 240 op 80 meter. Daar komen maatwinkels zodat klanten kunnen zien vanwaar hun product komt. Daarnaast is er ook plaats voor KMO's, kantoren, horeca en opleidingscentra. Er zal dus écht gewerkt en gewinkeld kunnen worden." 

Ook artiesten krijgen een plaats in de nieuwe plannen. "Zo zal het ‘Huis van de Kunsten’ ruimte bieden voor opnamemogelijkheden, repetities, producties, experimenten, workshops en kunstateliers. Er komt ook een samenwerking met Brussels Philharmonic." 

90 miljoen euro verloren

Voor CEO van Uplace Jan Van Lancker is het afscheid niet makkelijk. "De voorbije 15 jaar hebben we hard  gewerkt aan de plannen van Uplace. En ook nog eens 90 miljoen euro geïnvesteerd. Dat is nu allemaal voor niets geweest. Maar we draaien de bladzijde definitief om.”  Burgemeester Marc Grootjans van Machelen is erg blij met de beslissing. "Het ziet er ultramodern uit en erg vernieuwend.  Een beetje zoals Thurn and Taxis in Brussel. Er zal ook veel nieuwe werkgelegenheid komen wat fantastisch is voor onze jongeren. Onze regio kan dit echt gebruiken". 

ORG Permanent Modernity

Meest gelezen