Videospeler inladen...

Coronamaatregelen in Nederland : Het is er vakantie, maar wat doen de Nederlanders dan?

VRT NWS is in Nederland en Duitsland om met eigen ogen na te gaan hoe onze buurlanden met de coronacrisis omgaan en welke maatregelen zij nemen of versoepelen. We hebben onze ploegen uitgestuurd na overleg met experten en de bevoegde diensten van de FOD Binnenlandse Zaken. Omdat hun job een essentieel beroep is, mogen onze journalisten deze reis maken. Uiteraard respecteren ze alle veiligheidsmaatregelen die ter plekke gelden.

In Nederland is het nu Meivakantie, vergelijkbaar met onze Paasvakantie. De noorderburen trekken dan massaal naar hun tweede verblijf of naar de campings en vakantieparken in eigen land. Ook nu zou dat in principe kunnen: het is toegelaten, maar het wordt afgeraden. Wat doen de Nederlanders dan? 

Videospeler inladen...

In Nederland is de provincie Noord-Brabant een broeihaard gebleken voor het coronavirus en daar staan ze nog wat weigerachtig tegen een verdere versoepeling van de coronamaatregelen. 

Videospeler inladen...

In Nederland mogen singles wél vrienden en familieleden bezoeken, onder voorwaarden. En zelfs een aperitief in het park is toegelaten. Qualitytime in coronatijden, bekijk hier de reportage:

Videospeler inladen...

In Nederland zijn de winkels gewoon open. Dat was er in deze coronacrisis nooit verboden.  Maar ook daar is afstand houden de boodschap. Hoe ze dat concreet aanpakken, ziet u in deze reportage:

Videospeler inladen...

Onze reporter Stijn Vercruysse is in Nederland. Hij gaf in "Het Journaal" meer uitleg, onder meer over het loutere feit dat hij naar daar is gereisd. Kan dat zomaar?

Videospeler inladen...

Bekijk hier een overzicht van de coronamaatregelen in onze buurlanden en van de plannen om die maatregelen te versoepelen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen