250 gram levende maden en wormen halen in een automaat om te gaan vissen? Dat kan in Zelzate

In Zelzate kunnen vissers nu ook visvoer uit een automaat halen. Vishandel 'Het Loze Vissertje' specialiseert zich in alles wat met hengelsport te maken heeft, en heeft het toestel geplaatst zodat vissers op elk moment van de dag spullen kunnen kopen om te gaan vissen. "Je kan bij ons een doosje uit de automaat komen halen met levende wormen en maden", zegt uitbaatster Nathalie Guldemont.

"Met de coronacrisis is onze winkel al 5 weken gesloten. We wilden er snel iets op vinden om onze klanten toch te kunnen bedienen en daarom is zo'n automaat wel handig. Maar zelfs als de winkel toch open zou zijn vinden we het interessant dat de mensen op eender welk moment hun gerief kunnen komen halen. Als ze van hun werk komen 's avonds, of op een zondag, kunnen ze altijd visvoer komen halen", zegt Nathalie.

Het is een beetje alsof je 100 gram préparé zou kopen
Uitbaatster Nathalie Guldemont

250 gram levende maden

De automaat blijkt populair te zijn bij vissers. "Ik moet toch bijna dagelijks de automaat aanvullen. We hebben kleine en grote verpakkingen met regenwormen en maden, van 250 gram en een halve kilo. Het is een beetje alsof je een doosje préparé van 100 gram zou kopen." 

Maar gaan die levende maden dan niet dood? "Als het goed gekoeld is, dan liggen die beestjes redelijk stil. Hoe warmer het wordt, hoe levendiger die zijn en dan zouden ze misschien kunnen ontsnappen. Maar voor de zekerheid doe ik er altijd een tape rond, je weet maar nooit. Twee keer per dag ga ik gaan kijken en voorlopig gaat alles heel goed", zegt Nathalie.

In Nederland mag vissen wel

"De mensen zeggen altijd dat er nu toch niet mag gevist worden. Dat klopt wel, maar wij zijn maar 500 meter verwijderd van Nederland en daar mag vissen wel nog. Ze mogen wel normaal gezien niet naar hier komen, maar die doen dat toch."

kasto80

Meest gelezen