Radio 2

Basisschool in Kinrooi start met buitenklassen in de strijd tegen corona

In de gemeentelijke basisschool 3K in Kinrooi worden twee tenten opgezet zodat kinderen in de buitenlucht les kunnen volgen. Daarmee hoopt de directie het coronavirus beter te kunnen bestrijden eens de scholen weer opengaan.

Lesgeven in de buitenlucht. Het werd tot voor de coronacrisis al in enkele scholen toegepast als de lessen over het klimaat gingen. Maar nu start de basisschool 3K in Kinrooi ook met twee buitenklassen. “Een vader van één van onze leerlingen verhuurt tenten. Door de coronacrisis worden ze niet meer gebruikt en liggen ze in zijn garage. Hij stelde voor om er twee op onze speelplaats te installeren, daar moest ik niet lang over nadenken", zegt directeur Erwin Henckens. 

Als het weer nog blijft meezitten, is het ideaal

directeur Erwin Henckens

De tenten zijn open aan de zijkanten, waardoor de leerlingen enkel beschermd zijn tegen zon en regen. “Als het koud wordt kunnen de leerlingen een dikke jas aandoen. Maar als het fel gaat regenen moeten we toch iets anders bedenken”, lacht directeur Erwin Henckens. Fluitende vogeltjes en andere afleidingen zijn altijd een gevaar voor de concentratie. “Daar heb ik geen schrik voor. Nu zijn er ook al kinderen hier en we horen niet zo veel vogeltjes”, voegt de directeur eraan toe. “En als er eens een dier over de speelplaats zou lopen, kan de leraar het altijd nog betrekken in de les.”

Toekomst

De tenten blijven staan tot het einde van de coronacrisis. “De kinderen zullen het wel erg fijn vinden, maar we hebben nog niet direct plannen. Sommige scholen geven nu al buiten les over het klimaat, maar da’s hier nog te vroeg”, vertelt Henckens. “Maar we waren wel van plan een schaduwtent te plaatsen in het midden van de speelplaats. Wie weet kunnen we die later daar nog voor gebruiken.”

Radio 2

Meest gelezen