Foto: Radio 2

Eén lichtgewonde bij ontploffing na gaslek in Ertvelde

Bij een ontploffing in Ertvelde is vrijdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. De explosie werd veroorzaakt door een gaslek. Vijf gezinnen in de buurt werden uit voorzorg geëvacueerd.

Over de exacte omstandigheden is voorlopig weinig duidelijkheid. Allicht ontstond het lek bij werken aan een woning in de Kanaalstraat. Brandweerzone centrum kreeg de melding rond de middag binnen. Het gaslek veroorzaakte een kleine explosie, waarbij één persoon lichtgewond raakte.

De straat werd in beide richtingen afgezet en netbeheerder Fluvius kwam ter plaatse. “Vijf omliggende woningen werden uit voorzorg geëvacueerd”, zegt Bjorn Bryon, woordvoerder van Brandweerzone centrum. “Na ongeveer veertig minuten was het lek gedicht.”

Ondertussen is de straat opnieuw vrijgegeven. 

kasto80

Meest gelezen