Politiezone Kastze

Glas, nagels en duimspijkers langs Vaart in Kampenhout: “Waarschijnlijk iemand die gefrustreerd is”

Langs het jaagpad aan de Vaart in Kampenhout zijn vanmorgen glas, nagels en spijkers gevonden, en dat is niet de eerste keer. Zondag kreeg de politie ook al een oproep: “We vermoeden dat het gaat om iemand die gefrustreerd is door de vele fietsers.”

“Vanmorgen kregen we de eerste meldingen van fietsers langs het jaagpad met platte banden die door hoopjes glas, nagels en duimspijkers waren gereden”, zegt Filip Van Steenbergen van de politiezone Kastze (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst). “Dat is de tweede keer dat we zo'n oproep krijgen. Ook afgelopen zondagochtend hebben we dergelijke situatie moeten vaststellen, jammer genoeg. Onze mensen zijn ter plaatse gegaan en de gemeentediensten hebben dat zo snel mogelijk opgeruimd.” Er werd ook een proces-verbaal opgesteld. 

Toon begrip voor iedereen die het jaagpad gebruikt

De politie vermoedt dat iemand uit de buurt de nagels en het glas daar heeft gelegd. “Wij gaan ervan uit dat dit een individuele actie betreft van iemand die gefrustreerd is en in deze periode een nare ervaring heeft gehad langs het jaagpad. Wij hebben uiteraard begrip voor het feit dat de huidige coronamaatregelen beginnen door te wegen en een zware pil zijn om te slikken voor de bevolking, en ook voor ons trouwens. Wij vragen aan iedereen om de tolerantiegrenzen naar elkaar toe wat op te trekken, begrip te tonen voor elkaar, voor de fietsers, wandelaars, voor iedereen die het jaagpad gebruikt”, zegt Filip Van Steenbergen.  

Afsluiten jaagpad

Als de acties blijven duren, moet het jaagpad mogelijk dicht. “Als die acties inderdaad blijven voortduren, dan is de enige optie dat wij vanuit de politie een advies geven om het jaagpad te sluiten en ik denk toch dat dat niet de bedoeling mag zijn. Wandelen en fietsen mag en moet zelfs voor ons welzijn, mits we rekening houden met de sociale afstand. Ik doe een oproep om rekening te houden met mekaar," besluit de politiewoordvoerder. 

Meest gelezen