Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Huis van Afgevaardigden in VS keurt nieuw steunpakket van 484 miljard dollar goed

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag met een overtuigende meerderheid het licht op groen gezet voor een nieuw pakket steunmaatregelen ter waarde van 484 miljard dollar (bijna 450 miljard euro) om de coronacrisis aan te pakken. 

Het plan voorziet onder meer steun aan kleine bedrijven en ziekenhuizen. Er worden ook middelen opzijgezet voor extra coronatests. De tekst werd met 388 stemmen tegen 5 goedgekeurd. Eerder had de Senaat al unaniem zijn goedkeuring gegeven aan de steunmaatregelen. De Amerikaanse president Donald Trump moet wel nog zijn handtekening onder het wetsvoorstel zetten. Hij heeft al aangekondigd dat hij dat ook zal doen.

Het steunpakket zorgt ervoor dat een bestaand kredietprogramma voor kleine en middelgrote ondernemingen een extra injectie van 320 miljard dollar krijgt. Dat moet ervoor zorgen dat de bedrijven beter in staat zijn om hun personeel aan het werk te houden. Voor een ander kredietprogramma wordt nog eens 60 miljard dollar extra opzij gezet. Ziekenhuizen krijgen 75 miljard dollar en er wordt voorts 25 miljard vrijgemaakt om meer mensen te kunnen testen op het coronavirus.

De nieuwe fondsen komen bovenop de ongeveer 2,3 biljoen dollar die eerder al werd vrijgemaakt. Door de corona-epidemie kent de VS de grootste crisis op de arbeidsmarkt sinds de Grote Depressie van eind de jaren twintig, begin de jaren dertig. 

Meest gelezen