Jonas Voorter

Huwelijk van Jonas en Tine valt in het water: "Het is een groot risico"

Het huwelijk van Jonas en Tine uit Bree valt in het water door de coronacrisis. Ze zijn vandaag 10 jaar samen en zouden normaal op deze speciale dag in het huwelijksbootje stappen, maar de trouw is nu uitgesteld tot 1 juli. 

Heel wat koppels die op trouwen stonden moeten hun huwelijk uitstellen tot na de coronacrisis. Gemeenten geven wel de mogelijkheid om de burgerlijke trouw te laten doorgaan, maar Jonas en Tine uit Bree stellen naast het feest ook de burgerlijke trouw uit. “We willen de dag vieren zoals we die vanaf het begin in ons hoofd hadden. Maar het is toch pijnlijk dat het vandaag niet kan doorgaan.”

Risico

Vandaag is het koppel 10 jaar samen. Een symbolische dag dus om te trouwen, maar nu wordt de trouw uitgesteld tot 1 juli. “Het is een risico om het zo vroeg opnieuw te plannen. Mocht dat ook niet lukken kunnen we nog steeds opnieuw een datum zoeken.” 

(Lees verder onder de foto)

Jonas Voorter

Het grote feest was al wel helemaal geregeld wat nu dus allemaal moet geannuleerd worden. “Gelukkig konden we de dj en het eten regelen via de zaal. Dingen als de fotograaf en ons kostuum en trouwkleed was wel heel wat geregel. Vooral met de uitnodiging moesten we creatief zijn, want die kunnen we moeilijk aanpassen.” 

Belangrijke gast

Door de coronacrisis kan een belangrijke gast niet aanwezig zijn op de trouw, hoogstwaarschijnlijk ook niet op 1 juli. “Mijn broertje doctoreert in Australië, maar al zijn vluchten zijn afgelast. Zelfs als hij naar hier kon vliegen zou hij waarschijnlijk nog in quarantaine moeten, dus dat is niet mogelijk jammer genoeg.”

Ondanks dat ze binnen moeten blijven gaan Jonas en Tine vandaag hun huwelijksverjaardag toch een beetje vieren. “We krijgen veel steun van iedereen en we gaan elkaar nog verrassen vandaag. Ik bekijk het positief, nu heb ik meer tijd om in vorm te geraken voor de trouw.” 

Jonas Voorter

Meest gelezen