Leuvense voedingsautomaat met producten van lokale boeren

Op het Rector De Somerplein in Leuven staat een automaat waar je verse voedingsproducten kan uithalen zoals asperges, appels en zuivelproducten. Alles komt rechtstreeks van bij de boer. Het is een initiatief van de stad Leuven en van Kort'om, een organisatie die de lokale boeren ondersteunt.

In de voedingsautomaat op het Rector De Somerplein kan je de komende weken terecht voor aardappelen, appels, appelsap, yoghurt, soep en asperges. Later zullen er nog seizoensgebonden producten bijkomen zoals aardbeien. Alle producten zijn afkomstig van lokale boeren uit de regio Leuven en Vlaams-Brabant. De boeren zijn aangesloten zijn bij Kort'om Leuven, de organisatie die korteketenproducten promoot.

De landbouwers verdienen onze steun tijdens de coronacrisis

David Dessers, schepen

Het is geen toeval dat die voedingsautomaat er nu komt. "Heel wat landbouwers hebben het moeilijk in deze coronacrisis", zegt Leuvens schepen David Dessers (Groen). "Ze werken hard om ons van voedsel te voorzien en ervoor te zorgen dat de winkelrekken gevuld blijven. Zij verdienen onze steun. Tegelijkertijd herontdekken steeds meer mensen dezer dagen het belang van gezonde, verse voeding. Ze vinden de weg naar lokale producten recht van bij de boer, in hoevewinkels of zelfoogstboerderijen bijvoorbeeld. Met deze automaat willen we het aanbod van korteketenproducten in onze stad nog bekender maken."

De hygiënemaatregelen worden strikt nageleefd. De deurtjes van de automaat gaan vanzelf open, zodat de klant alleen het gekochte product moet aanraken. Je kan ook contactloos betalen. De voedingsautomaat zal er tijdelijk staan tot de coronamaatregelen versoepeld worden. Het aanbod zal variëren naargelang de oogst. 

Meest gelezen