Minder verkeer: stad Antwerpen schakelt oranje knipperlichten in

De stad Antwerpen heeft al op 50 kruispunten de verkeerslichten uitgeschakeld en de oranje lichten op knipperstand gezet. Door de coronamaatregelen is het minder druk. Op 40 andere kruispunten wordt nog onderzocht of het mogelijk is. 

Door de coronamaatregelen maken mensen minder verplaatsingen en is er minder verkeer. De stad Antwerpen vindt dat het geen zin heeft om mensen onnodig voor een rood licht te laten wachten. Bovendien bestaat de kans dat ze door het rode licht gaan rijden of wandelen, als er niks beweegt. Daarom zijn er nu oranje knipperlichten op 50 kruispunten. 40 andere kruispunten worden nog onderzocht.

"Automobilisten: niet te snel!"

"Als fietser merk ik zelf dat het beter is", zegt schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "In het begin vroeg ik me bij een rood licht ook af wat ik daar stond te doen." Het gebeurt wel alleen waar het veilig kan en ook dan blijft het opletten: "Alle weggebruikers moeten aandachtig zijn. Ik wil ook een oproep doen naar automobilisten die toch nog vaak veel te snel rijden omdat ze denken dat alles nu vrij is: niet doen alstublieft! Let op mekaar, dat blijft het belangrijkste."

Meest gelezen