Noémie Wolfs mag optreden op het grote online muziekfestival

Dit weekend is er een groot online muziekfestival met verschillende artiesten zoals Absynthe Minded, Sioen en de Scherpenheuvelse Noémie Wolfs. Een initiatief van "Artists Unlimited", een platform waarbij meerdere artiesten zich aangesloten hebben. Nu de festivals overal geschrapt zijn, willen ze met online concerten toch nog wat centen verdienen. 

Zondag kan je kijken naar een online muziekfestival met artiesten die optreden vanuit hun kot. Het is het eerste grote online streamingfestival bij ons. Als je wil kijken, moet je een ticket kopen van tien euro. Maar je krijgt er wel grote namen en een goeie geluidskwaliteit voor in de plaats.    

Noémie Wolfs uit Scherpenheuvel-Zichem is één van de artiesten die optreden. Voor haar is het belangrijk dat het allemaal professioneel wordt aangepakt: "Als je 'entree' vraagt aan het publiek, moet het echt wel in orde zijn. Er komen drie onbemande camera's naar hier. Ik weet wel nog niet of ik van bij me thuis ga optreden, want ik woon langs een drukke baan waar veel verkeer passeert, en we hebben een hond die af en toe blaft. Dus we zijn nog aan het bekijken hoe we het gaan aanpakken."

Dit is een drama voor de artiesten, hoewel het nog dramatischer is als je iemand verliest 

Het online festival is bedoeld om artiesten toch wat inkomsten te geven, want zij zitten nu werkloos thuis. "Dit is een drama voor de artiesten," zegt Noémie. "Hoewel het natuurlijk nog een groter drama is als je iemand verliest. Maar de zomer is voor artiesten normaal hét topmoment en dat valt nu in het water. Dus dit initiatief is fantastisch. Ik ben ook heel fier dat ik een act ben op de eerste grote streamingsessie in België."

Geen applaus

Noémie beseft wel dat de beleving heel anders zal zijn. "Online heb je geen rechtstreeks contact met de mensen, je kan nadien niet met ze praten en er komt ook geen applaus. Moesten ze mij zeggen dat ik vanaf nu altijd online zou moeten optreden, ik zou ermee stoppen. Maar ik ben natuurlijk wel heel blij dat dergelijke initiatieven georganiseerd worden, ik kijk ernaar uit."

Tickets voor het streamingfestival kan je kopen op: https://nl.artistsunlimited.online/ 

Meest gelezen