Onderzoek naar moord op Daniel (9) in asielcentrum Broechem na 1 jaar nog niet afgerond

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Daniel, een Palestijnse jongen van 9, vermoord werd teruggevonden in het asielcentrum van Broechem. Twee verdachten zitten in de cel, maar het onderzoek is nog niet afgerond. De speurders wachten onder meer nog op toestemming uit het buitenland om daar mensen te ondervragen.

De Palestijnse Daniel (9) woonde in het asielcentrum van Broechem samen met zijn moeder. Op een avond is hij daar verdwenen. Hij werd het laatst gezien op zijn fiets in het centrum. Er werd een zoekactie gestart en twee dagen later werd zijn lichaam in een gracht gevonden.

Er werden al snel vijf mannen opgepakt, maar drie daarvan werden tijdens de eerste fase van het onderzoek weer vrijgelaten. De twee andere mannen, 19 en 21 jaar oud, zitten wel nog in de cel. Die worden verdacht van gijzeling en moord. Ze verbleven net als het slachtoffer in het asielcentrum.

Onderzoek in het buitenland

Maar het onderzoek is nog niet helemaal afgerond. De onderzoeksrechter heeft verschillende deskundigen aangesteld en nog niet alle verslagen zijn er. De speurders zijn ook nog bezig met een zogeheten moraliteitsonderzoek. Daarbij worden onder meer familieleden en vrienden van alle betrokkenen ondervraagd. Voor een deel moet dat ook in het buitenland gebeuren en daar moeten ze nog de toelating voor krijgen vanuit het buitenland.

Meest gelezen