Familie overleden Hubertine (90) doet oproep: "Welke voorbijganger maakte laatste videobeelden van onze oma?"

De familie van Hubertine "Tinneke" Moors is op zoek naar de laatste videobeelden van hun overleden (groot)moeder. De 90-jarige vrouw stierf afgelopen woensdag aan het coronavirus in WZC Orelia Dilhome in Dilbeek. Een voorbijganger maakte kort daarvoor toevallig een filmpje van het laatste familiebezoekje.

"Precies één week voor ze stierf, zijn mijn ouders en ik haar nog gaan bezoeken tijdens een wandeling", vertelt Cindy, de kleindochter van Tinneke. "Van corona was toen nog geen sprake bij haar. We wisten dus niet dat het ons laatste bezoekje zou zijn." De kamer van Tinneke lag aan de straatkant op de eerste verdieping van het woonzorgcentrum. Op die manier kon ze af en toe contact hebben met haar familie vanuit het raam.

Wie maakte de videobeelden?

“Plots kwam een man van rond de veertig vragen of hij mij en mijn oma vanop straat mocht filmen. Daarop haalde hij zijn camera uit de auto, het was een grijze wagen. Hij heeft toen tien minuutjes gefilmd. Dat zijn dus de laatste beelden die van haar werden gemaakt en we willen die laatste herinnering aan onze oma natuurlijk graag koesteren", vervolgt Cindy. Maar de familie heeft voorlopig geen idee wie de man precies is. Daarom doet de familie nu een oproep. "Als je de man in kwestie bent of kent, laat ons dan alstublieft iets weten."

Grappig en een beetje rebels

Ook in het woonzorgcentrum Orelia Dilhome in Dilbeek is het verdriet groot na het overlijden van Tinneke. “Ze was iemand met veel humor, recht voor de raap en ook wel een beetje rebels”, klinkt het. “Haar kamer stond vol met foto’s van haar familie waar ze zo fier op was. Het doet pijn om op die manier afscheid te moeten nemen." 

Wie informatie heeft over de man die de laatste beelden van Tinneke maakte, kan haar kleindochter Cindy bereiken via cindy.egyed@gmail.com

Meest gelezen