Tattoo artieste uit Bocholt versiert ramen met positieve slogans: "Mensen hebben nood aan positiviteit"

In Bocholt brengt tattoo artieste Eva Verbakel kleur in de straten, door op vitrines spreuken te schilderen om even bij stil te staan. Ze trekt erop uit met krijtstiften en vraagt winkeleigenaars of inwoners van de stad, of ze positieve slogans op hun raam mag tekenen. 

Door de coronacrisis moeten veel mensen hun plannen op pauze zetten, en dat geldt ook voor tattoo artieste Eva Verbakel uit Bocholt: "Ik val nu een beetje in een zwart gat. Omdat ik niet samen met mensen, of op mensen mag tekenen, heb ik dus een andere plek moeten zoeken om dat te doen. En dat zijn vitrines van winkels, of gewoon bij mensen thuis."

De berichtjes stromen ondertussen binnen en overal krijgt Eva positieve reacties, want iedereen wil in deze coronatijden wel positieve 'vibes'. "Ik heb ondertussen al 100 vensters gedaan, maar ik ben de tel kwijt", zei ze lachend bij Mathijs Bijnens tijdens het middagprogramma van Radio 2 Limburg.

Wandelroutes

Eva heeft netjes bijgehouden waar ze gaan schilderen is: "Ik weet perfect waar ik al geweest ben. Er is zelfs iemand die een wandelroute uitgestippeld heeft langs alle ramen. Net zoals je de berenjacht hebt voor kindjes, kan je in Bocholt positieve spreuken spotten."

Meest gelezen