2019 Invision

Tom Hanks steekt gepeste jongen die Corona heet een hart onder de riem

De Amerikaanse acteur Tom Hanks liet zich onlangs weer van zijn vriendelijkste kant zien, toen hij een Australische jongen die de naam Corona draagt en daarvoor gepest werd, een hartverwarmende brief toestuurde. Dat gebeurde op zijn gekende manier: met een typemachine. Inclusief een handgeschreven boodschap: "P.S. You got a friend in me." Hij gaf de 8-jarige Corona De Vries uit Gold Coast bovendien een Corona-typemachine cadeau. 

De jongen had in zijn brief aan Hanks geschreven dat hij in het journaal vernomen had dat de acteur en zijn echtgenote besmet waren met het coronavirus en hij vroeg zich af of ze oké waren. Hij voegde er ook aan toe dat zijn naam Corona was, een naam die hij zelf erg leuk vond. Maar het feit dat hij nu voor die naam gepest werd, maakte hem "verdrietig en boos". Met de hulp van een Australisch tv-station bereikte de brief Tom Hanks sneller dan verwacht.

Tom Hanks maakte op 12 maart via Instagram bekend dat hij en zijn vrouw in Australië besmet geraakt waren met COVID-19 tijdens de opnames van een film rond Elvis Presley. Het was pas eind maart dat beiden terug naar de VS mochten keren. Daar haalde hij zijn intussen welgekende typemachine boven. Die had hij immers aan de wereld getoond in een Instagrambericht op 17 maart omdat die van het merk 'Corona' was. Hij was toen "blij dat hij hem naar Australië meegenomen had".

Hanks reageerde op 10 april op de brief van Corona De Vries: "Ook al ben ik intussen genezen, toch voel ik me nu nog beter door jouw brief. Je bent de enige die ik ken met de naam Corona, zoals de ring rond de zon, zoals een kroon."

"Ik denk dat deze typemachine wel bij jou past. Ik heb hem al eens meegenomen naar Gold Coast, en nu keert hij terug, naar jou. Vraag een volwassene hoe hij werkt en stuur me een briefje terug", aldus de tweevoudige Oscarwinnaar nog. Hij schreef op de brief dan nog "You got a friend in me", verwijzend naar de titelsong van "Toy story", waarin Hanks de stem van cowboy Woody vertolkt.

Op de Australische nieuwswebsite 9News liet Corona nu weten dat het allemaal "erg speciaal" aanvoelde. "Hij lijkt alsof ik nu beroemd ben", aldus de trotse jongen.

Meest gelezen