Pixabay

Twee agenten krijgen coronaboete voor verjaardagsdrink in Alken: "Dit had nooit mogen gebeuren"

In Alken hebben afgelopen weekend twee agenten een coronaboete gekregen. Ze stonden met een groepje in een tuin bij een vriendin om haar verjaardag te vieren. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De jarige vrouw werd 40 en het groepje van drie koppels wilde haar verrassen met een lied. Normaal gezien zou de vrouw een groot feest hebben georganiseerd, maar door de coronamaatregelen ging dat niet door. Haar vrienden trokken daarom met hun partners naar de tuin van de jarige. Twee echtgenoten van die vrienden waren agenten. In totaal stonden ze met zes in de tuin. Een buur die het zag belde de politie van Borgloon. Toen die aankwam troffen ze drie koppels aan. Een agent werkt bij de politiezone Limburg Regio Hoofdstad, de ander is een hoofdinspecteur van de federale politie. Dat heeft de politie van het kanton Borgloon bevestigd.

Burgemeester Marc Penxten van Alken (N-VA) reageerde in "Start je dag" bij Radio 2 Limburg vol ongeloof. "Dit had nooit mogen gebeuren. Ik ben teleurgesteld en ze zullen gesanctioneerd worden. Ze hebben al een boete gekregen, en ook het parket zal zich over deze kwestie buigen."

Meest gelezen