Belga - Nicolas Lambert

Vrije Universiteit Brussel organiseert online infodagen: "Nodig want studiekeuze roept veel vragen op"

De Vrije Universiteit van Brussel (VUB) organiseert de komende weken online infodagen. Door de coronacrisis en de afstandsregels mag de VUB geen “fysieke” infodag houden en dus komen er interactieve infosessies via de website van de universiteit.

Normaal was er vandaag, zaterdag, een infodag aan de VUB. Daar konden de zesdejaars uit het middelbaar persoonlijk kennismaken met de hogere onderwijsinstellingen en hun opleidingen, maar door de coronacrisis kan dat niet. Om toekomstige studenten toch de kans te geven om vragen te stellen aan professoren en assistenten, organiseert de VUB interactieve infosessies in kleine groepen. Die moeten hen op weg helpen bij de studiekeuze. 

“We weten dat het maken van een studiekeuze heel veel vragen en twijfels met zich meebrengt”, zegt communicatieverantwoordelijke Studentenrekrutering Heleen van Schooneveld. “Maar met behulp van deze infosessies kunnen studenten ondanks de fysieke afwezigheid toch bij iemand terecht voor wat extra duiding en opheldering, op een moment dat voor hen goed uitkomt.” Studenten kunnen zich inschrijven voor de online infosessie op de website van de VUB. Daar krijgen ze een overzicht te zien van de verschillende opleidingen per faculteit en de deelnemende studentenvoorzieningen. 

Mooi wat er kan in digitale tijden
Caroline Pauwels, rector VUB

Op 14 mei zal de rector van de VUB, Caroline Pauwels, ook een live chatsessie houden om vragen van studenten te beantwoorden over de VUB en Brussel als studentenstad. “Het coronavirus maakt het leven van studiekiezers er niet makkelijker op”, zegt de rector. “Maar het is mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is met een flinke dosis inventiviteit in deze digitale tijden. Met mijn sessie hoop ik studenten het unieke karakter van de VUB mee te geven en hen wegwijs te maken in al wat onze mooie hoofdstad te bieden heeft.”

Meest gelezen