Wil de eigenaar van de Veldkantkapel in Grimbergen zich bekendmaken?

Het gemeentebestuur van Grimbergen is op zoek naar de eigenaars van de Veldkantkapel. De kapel is 150 jaar oud en moet een onderhoudsbeurt krijgen, maar daarvoor heeft de gemeente toestemming nodig van de eigenaar.

"Al sinds de tweede wereldoorlog zijn we het spoor kwijt van de eigenaars van de Veldkantkapel", vertelt schepen van erfgoed Karlijne Van Bree. "De laatste eigenaar die we kennen is Josephine De Naeyer, zij is overleden. En zij had drie kinderen: Emmanuel, Alexandre en Madeleine Risak. Dat zijn de laatste aanknopingspunten die we hebben." Karlijne hoopt echt dat ze de eigenaars vindt, want de kapel is een waardevol gebouw, het is een stuk erfgoed. En het is belangrijk om dat te kunnen onderhouden.

Misschien weten de huidige eigenaars niet eens dat ze eigenaar zijn

Ondertussen heeft Karlijne een oproep gedaan naar de inwoners van Grimbergen: "We hopen dat inwoners de familie Risak kennen en dat we ze zo op het spoor kunnen komen. We hebben wel al een paar tips gekregen. En er heeft zich ook een stamboomonderzoeker aangeboden die ons wil helpen. Maar misschien weten de huidige eigenaars niet eens dat ze eigenaar zijn, dus het is een echte zoektocht."

Meest gelezen