Coronapatiënte bevalt van gezonde baby in Brussel

In Brussel is een coronapatiënte bevallen van een gezonde baby. De moeder wist eerst niet dat ze het virus had opgelopen. Maar toen bleek dat ze besmet was, moest ze eenzaam bevallen, zonder het bijzijn van haar man. Het pasgeboren dochtertje werd na de bevalling ook snel bij de moeder weggehaald. Maar nu mag moeder Amandine haar dochtertje verzorgen als ze een mondmasker draagt.

Bevallen is in coronatijden al stresserender dan voorheen, maar voor Amandine werd het afgelopen donderdag helemaal een moeilijke bevalling. Voor de bevalling doken er complicaties op waardoor besloten werd dat de vrouw beter getest zou worden op het coronavirus. Nochtans vertoonde Amandine geen symptomen van de ziekte.

“Ze vertelden me dat ze me zouden testen op Covid-19 en ik dacht dat de uitslag negatief zou zijn”, vertelt de vrouw aan het persagentschap Reuters. “Maar toen de gynaecoloog me de volgende dag belde met de boodschap dat ik positief had getest, viel ik bijna van m’n stoel.”

Toen de gynaecoloog me de volgende dag belde met de boodschap dat ik positief had getest, viel ik bijna van m’n stoel.

Die verrassende boodschap had namelijk grote gevolgen voor de bevalling die twee dagen later gepland was: die kon niet in een gewone verloskamer plaatsvinden, maar in een operatiekamer. En wat het mentaal lastig maakte: de vader mocht niet bij de bevalling zijn. En bij de aanstaande moeder zat de schrik er goed in: zou haar kind niets hebben?

Na de eenzame bevalling kon de kersverse moeder slechts twee minuutjes genieten van haar dochtertje. Daarna werden ze van elkaar gescheiden. Maar later werden de twee herenigd en nu mogen de moeder en de vader hun dochtertje verzorgen, zij het met een mondmasker op. De twee andere kinderen van het gezin mogen hun moeder echter niet bezoeken. 

Het pasgeboren dochtertje stelt het goed. Ze is nog niet getest op het coronavirus, maar dat zal wel gebeuren. De moeder is alleszins blij dat haar dochter goed ter wereld is gekomen: “We tellen onze zegeningen en hopen dat het verder goed gaat met haar.” 

Meest gelezen