De Foyer #28: Met premier Wilmès over de PowerPoint, over zomervakantie in eigen land en de samenleving postcorona

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van De Zevende Dag. Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

Het hele land wachtte vrijdag met ingehouden adem op het resultaat van de Nationale Veiligheidsraad. Versoepeling of niet? En kunnen onze bedrijven opnieuw starten? Gaan we met z’n allen mondmaskers dragen? En wat met familiebezoek en de scholen? Er volgde een late en lange persconferentie met niet altijd even duidelijke PowerPoints. Veel vragen dus voor premier Sophie Wilmès (MR) en vicepremier Alexander De Croo (Open VLD).

Kunnen we deze zomer al met vakantie, in binnen- of buitenland? Dat is nog niet zeker, maar toch loopt het nu al storm op bijvoorbeeld vakantiehuisjes in de Ardennen. De toeristische sector zoekt oplossingen voor (massa)toerisme in coronatijden. We praten met Peter De Wilde van Toerisme Vlaanderen, met toeristisch ondernemer Charles Van Den Bossche (Travelbase) en met de burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe (SP.A). 

Corona zal onze samenleving diepgaand anders maken, daar zijn meer en meer wetenschappers van overtuigd. Wat worden de trends, en hoe zal dat ‘nieuwe normaal’ er precies gaan uitzien? We praten erover met Jo Caudron, auteur van ‘De wereld is rond’, in Nederland het managementboek van het jaar. 

Het Laatste Woord is voor politiek poëet Stijn De Paepe.

Volg hier De Foyer, de podcast van De Zevende Dag

Meest gelezen