oksun70

Franse tieners krijgen raad om masker te dragen bij terugkeer naar school

Leerlingen van de middelbare school in Frankrijk zouden best een mondmasker dragen wanneer de scholen op 11 mei terug opengaan. Dat is een van de aanbevelingen die de Franse Wetenschappelijke Raad doet in een rapport, dat zaterdag verschenen is.

De raad adviseert ook om de banken van de leerlingen zeker één meter van elkaar te plaatsen en klaslokalen verschillende keren per dag te poetsen. Voorts moeten de lesuren gespreid worden, zodat leerlingen van verschillende leeftijdscategorieën niet met elkaar in contact komen. Lunchen moet zo veel mogelijk in de klas gebeuren.

De scholen in Frankrijk zijn sinds 14 maart gesloten, enkele dagen voor de start van de lockdown. De experts raden aan om families te laten kiezen of ze hun kinderen op 11 mei meteen terug naar school sturen. Dat ligt in de lijn van de vrijwillige terugkeer naar school, die president Emmanuel Macron donderdag aankondigde.

Minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer zei zaterdag op Twitter dat de aanbevelingen van de experten gebruikt zullen worden om tegen 11 mei een gezondheidsprotocol op te stellen.

Meest gelezen