Videospeler inladen...

Italië start versoepeling maatregelen op 4 mei

Italië versoepelt vanaf 4 mei geleidelijk aan de nationale inperkingsmaatregelen, die waren afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft premier Giuseppe Conte aangekondigd. Burgers zullen meer buitensporten kunnen uitoefenen en nabij hun woningen aan sport kunnen doen.

Italië legde op 10 maart strikte inperkingsmaatregelen op. Vanaf mei zullen burgers opnieuw in hun eigen regio kunnen bewegen onder strikte regels. Voorlopig blijft het wel overwegend verboden om naar andere regio's te reizen.

"We zullen de komende maanden wel nog steeds erg getest worden", waarschuwde premier Conte de Italianen nog. De scholen zullen niet meer openen tot september, had de premier eerder al aangekondigd in een interview met La Repubblica dat vandaag werd gepubliceerd. Rome sloot de scholen, universiteiten en dagopvangcentra in het hele land al op 5 maart.

Als eerste industriële sectoren zullen de bouw en de maakindustrie toelating krijgen te herstarten. De handel en musea kunnen op 18 mei heropenen. "We willen allemaal dat het land herstart", aldus Conte. "Maar de enige manier om met het virus samen te leven in deze fase, is door niet ziek te worden en door social distancing."

Bekijk hier een overzicht van de Italiaanse exitmaatregelen en lees eronder verder:

Videospeler inladen...

De afgelopen 24 uur zijn in Italië 260 doden door Covid-19 gemeld, het laagste aantal sinds 14 maart. Toen werden er 175 doden gemeld in het land. Sinds 14 maart telde Italië elke dag meer dan 300 doden, met pieken tot 1.000. In totaal zijn nu 26.644 doden door Covid-19 geteld in Italië. Dat is het hoogste aantal in Europa en wereldwijd telt de VS alleen meer doden door het virus.

Meest gelezen