Rondrijdend café in beslag genomen in Mechelen: "Ik miste mijn klanten"

De politie heeft in Walem bij Mechelen een foodtruck in beslag genomen die gebruikt werd als rondrijdend café. "Bij controle wisten onze collega’s een personenwagen die een foodtruck voorttrok te onderscheppen. Bij de cafébazin in de aanhangwagen konden bewoners dranken ophalen", klinkt het in een persbericht van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

De betrokkenen riskeren een serieuze boete, omdat het om meerdere inbreuken tegelijk gaat. Volgens de politie gaat het om een niet-essentiële handelszaak die open is, een niet-essentiële verplaatsing en werd de aanhangwagen getrokken terwijl er iemand in zat. Drie zaken die momenteel verboden zijn.

"Dit initiatief betekende meteen ook dat de bewoners uit hun woning werden gelokt en er samenscholingen aan de aanhangwagen ontstonden", klinkt het verder. De café-bazin handelde volgens de politie "omdat ze haar klanten mist". Ze riskeert een boete tot 4.000 euro. Ook haar man krijgt een boete van 250 euro voor een niet-essentiële verplaatsing.

Meest gelezen