Videospeler inladen...

Laagste aantal coronadoden in Spanje in ruim een maand, kinderen mogen na 6 weken weer even buiten spelen

In Spanje is het aantal dagelijkse coronavirus-gerelateerde sterfgevallen gedaald tot het laagste niveau in meer dan een maand. De afgelopen 24 uur telde het land 288 sterfgevallen. Het totale aantal doden is daarmee opgelopen tot 23.190. Het land is na Italië, dat ruim 26.000 doden telt, het zwaarst getroffen land in Europa. Wereldwijd telt alleen de VS meer doden, bijna 55.000. Maar voor de Spaanse kinderen schijnt sinds vandaag weer wat licht aan het einde van de tunnel.

Spanje houdt zijn burgers als zes weken in hun casa. Alleen om te werken, noodzakelijke boodschappen te doen, om medische redenen of de hond heel even uit te laten mogen ze hun huizen verlaten. En dan spreken we over volwassenen. 

Kinderen mochten de afgelopen anderhalve maand onder geen beding buiten komen. Maar daar is vandaag verandering in gekomen. Kinderen onder de 14 jaar één keer per dag gedurende een uur, onder begeleiding van een volwassene, het huis verlaten. Maar ze mogen niet meer dan een kilometer van huis.

Volwassenen nog niet

De maatregelen lopen tot 9 mei. Hoe ze verder afgebouwd gaan worden, is nog niet bekendgemaakt. Premier Sánchez heeft gisteren wel al aangekondigd dat de teugels vanaf 2 mei een heel klein beetje gevierd kunnen worden, als de cijfers positief blijven evolueren. Volwassen Spanjaarden zullen vanaf dan mogelijk ook zonder kind een rondje kunnen gaan wandelen of gaan sporten.

Premier Sánchez liet ook weten dat hij komende dinsdag zijn exitstrategie zal ontplooien tijden de Spaanse ministerraad. Dat plan moet dan in de maanden mei en juni uitgerold worden.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen