Videospeler inladen...

Zeker 2.000 "bezoekers" betaalden 10 euro voor online muziekfestival AU!

Ruim 2.000 kijkers hebben 10 euro betaald om naar AU!, het eerste Belgische livestreamfestival te kijken. Op de affiche stonden onder meer Absynthe Minded, Sioen en Noémie Wolfs. 

De Nationale Veiligheidsraad heeft besloten om alle zomerfestivals tot en met augustus te annuleren door de coronacrisis. Dat heeft Artists Unlimited, een collectief van artiesten en muziekfans, aan het denken gezet.

Samen met onder meer de concertzalen Trix, Vooruit, Handelsbeurs en Ancienne Belgique heeft het collectief afgelopen middag en avond het online festival AU! op poten gezet, dat via streaming de artiesten in de huiskamer bracht. 

10 artiesten

Op de affiche van het streamingfestival stonden 10 artiesten: Nick Bril, Absynthe Minded, Sioen, Noémie Wolfs, Tessa Dixson, An Pierlé en Koen Gisen, Gregory Frateur, Rare Akuma en Susobrino. Gastvrouw van dienst was radiopresentatrice Sofie Engelen.

De organisatie beloofde vanochtend in "De zevende dag" dat de beeld- en geluidskwaliteit professioneel zouden zijn en dat de artiesten op mooie locaties zouden spelen. (Lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

10 euro

Nu waren er eerder al andere dergelijke initiatieven, zoals van VRT-radiozender Studio Brussel, maar die waren gratis. Niet zo bij AU!. Wie vandaag wilde meekijken naar het online festival moest een kaartje van 10 euro kopen. 

De initiatiefnemers willen het platform met betalende livestreams ook na de coronacrisis voortzetten, niet alleen voor concerten maar bijvoorbeeld ook voor repetities of backstage-ervaringen. Artists Unlimited is een vzw en alle inkomsten gaan naar de muzieksector: de artiesten en de medewerkers die het streamingfestival mogelijk maken.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen