imago images/Stefan M Prager

Zweedse auteur Per Olov Enquist (85) overleden

De Zweedse schrijver Per Olov Enquist, bekend om zijn historische romans, is op 85-jarige leeftijd overleden. Dit heeft de familie van de auteur bevestigd aan de Zweedse kranten Dagens Nyheter en Aftonbladet en de Deense krant Politiken. Enquist overleed gisteravond na een lange ziekte.

Enquist behoorde met werken als "Het bezoek van de lijfarts", "Een ander leven" en "Blanche en Marie" tot de bekendste Zweedse schrijvers. Hij ontving verschillende prijzen. Met name "Het bezoek van de lijfarts" uit 1999 viel internationaal in de prijzen.

De auteur had een hartafwijking en kreeg in 2016 een beroerte, zoals hij twee jaar later in een interview met de Zweedse radio vertelde.

"P.O. Enquist is dood. Bedankt voor fantastische leeservaringen, slimme gedachten en inspirerende bijdragen aan het debat", schreef de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Ann Linde vandaag op Twitter.

Meest gelezen