Limburgse gemeenten doen groepsaankoop van mondmaskers

Alle 14 gemeenten van de brandweerzone Oost-Limburg gaan samen 320.000 mondmaskers kopen voor hun inwoners. Ze doen dat via een groepsaankoop bij het Limburgse bedrijf Bioracer. 

Het gaat om de 5 Maaslandse gemeenten, Genk, As, Bilzen, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Oudsbergen, Riemst, Voeren en Zutendaal. Het mondmasker is zo gemaakt dat de filterstof die de federale overheid voor iedereen zal aankopen erin past. Burgemeester Jo Brouns (CD&V) van Kinrooi: “De markt van de mondmaskers is momenteel verstoord omdat iedereen er wil. Gelukkig kunnen wij nu terecht bij een Limburgs bedrijf. Dat geeft toch wel wat zekerheid in verband met de aankoop en de snelle verdeling."

Verplichting

De inwoners van de 14 gemeenten zullen de eerste maskers tegen 15 mei krijgen. Dat is het moment waarop de maskers verplicht moeten gedragen worden op de bus en op de trein. En ook leerlingen ouder dan 12 jaar en leerkrachten moeten op school er eentje dragen. 

Noord-Limburg

De gemeenten van de brandweerzone Noord-Limburg werken intussen  ook samen in de aankoop van mondmaskers. Dat zijn dus Bocholt, Bree, Ham, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, Peer en Pelt. Ook daar is het de bedoeling de mondmaskers bij firma's uit eigen regio te bestellen.

Meest gelezen