Jonas Roosens

Agentschap Wegen en Verkeer pakt E313 tussen Wommelgem en Ranst aan tijdens coronacrisis

Op de E313 tussen Wommelgem en Ranst zullen vanaf vanavond tot 4 mei onderhoudswerken plaatsvinden. De rechterrijstrook in de richting van Hasselt wordt over een afstand van 7 kilometer vernieuwd. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant de werken nu in, omdat er door de coronamaatregelen veel minder verkeer is. Zo zou de hinder beperkt moeten blijven.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start vanavond met grondige onderhoudswerken op de E313 tussen Wommelgem en Ranst. Over een afstand van 7 kilometer wordt de rechterrijstrook in de richting van Hasselt vernieuwd. AWV wil naar eigen zeggen maximaal gebruikmaken van de huidige verkeersluwe periode, dankzij de coronacrisis, op anders erg drukke snelwegen. Overdag is wel enkel de rijstrook die wordt aangepakt afgesloten. De werken duren tot 4 mei.

Volgens AWV is de rechterrijstrook richting Hasselt tussen Wommelgem en Ranst in slechte staat en moeten er twee lagen nieuwe asfalt worden aangelegd. Ter hoogte van de parking in Ranst wordt ook een kleiner gedeelte van de middelste rijstrook vernieuwd. De werken worden 's nachts en in het weekend uitgevoerd om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden. Dat betekent dat overdag het verkeer over drie rijstroken zal beschikken en 's nachts over één. Enkel op zaterdag 2 mei wordt er ook overdag gewerkt. Richting Antwerpen is er nooit hinder.

Tijdens de eerste twee nachten worden ook de op- en afritten van het complex Wommelgem richting Hasselt afgesloten. Verkeer voor de oprit wordt omgeleid via calamiteitenroute P, verkeer voor de afrit via het complex Oelegem van de E34. Later wordt ook de afrit naar de snelwegparking van Ranst vier nachten lang afgesloten.

Omdat de werken tijdens de coronacrisis plaatsvinden, zal de aannemer er volgens AWV voor zorgen dat de maatregelen rond hygiëne en afstand houden worden gerespecteerd, zodat de werknemers in veilige omstandigheden kunnen werken.

Meest gelezen