Akkoord om besmette gedetineerden op te vangen in voormalig ziekenhuis in Vilvoorde

Er is een akkoord bereikt tussen de kabinetten van Justitie en Defensie enerzijds en het Jan Portaels-ziekenhuis van Vilvoorde anderzijds om gedetineerden op te vangen die besmet zijn met het coronavirus. Die opvang zal gebeuren in het voormalig Van Helmontziekenhuis.

Op dit ogenblik vangt justitie besmette gevangenen op in de ziekenhuisvleugel van de gevangenis in Brugge. Mocht die capaciteit daar niet volstaan, dan kan men nu ook terecht in Vilvoorde. "Daar kunnen in eerste instantie 26 bedden in gebruik genomen worden. Indien nodig kan dat aantal nog uitgebreid worden tot 50 bedden", zegt woordvoerster Helena Polfliet van het AZ Jan Portaels. 

In het voormalig Van Helmontziekenhuis is ook al een schakelzorgcentrum gevestigd.  Het akkoord om er ook besmette gedetineerden op te vangen wordt dinsdag ondertekend. 

Meest gelezen