Vier

Alina van 'De Mol': "Nu opnieuw studeren voor mijn examens"

De 21 jarige Alina Churikova uit Westerlo is de mol. Dat bleek gisteravond in het gelijknamige spelprogramma op Vier. "Ik beleef dit allemaal nog intenser dan anders door de coronamaatregelen", zegt Alina op Radio 2 Antwerpen.

"Het was voor mij gisteravond een enorme ontlading. Zeg maar een last die van je schouders valt", zegt Alina Churikova in "Start Je Dag". "Bovendien beleef ik deze periode nog intenser dan anders door de coronamaatregelen. Ik blijf uiteraard in mijn kot. De weinige keren dat ik buitenkom, hebben de mensen me gezien en spreken ze me aan over "De Mol". Deze lockdown heeft misschien ook zijn voordelen want ik zat niet te wachten op een totale overrompeling", lacht Alina.

In juni starten mijn examens logopedie. Statistiek wordt het zwaarste vak

Alina Churikova

Jongste mol ooit

Drie weken lang saboteerde de Kempense met Kazachse roots haar medekandidaten. "Dat wringt wel een beetje op het moment zelf. Maar nu bekend is dat ik de mol was, is dat dubbele gevoel verdwenen. Mensen zijn trots op wat ik gedaan heb en dat maakt me blij." Met haar 21 lentes is Alina de jongste mol in de geschiedenis van het spelprogramma. "Zelf vind ik dat eigenlijk niet relevant", zegt ze. "We zaten in een heel competitieve groep met kandidaten die er allemaal volop voor gingen. Dan is leeftijd maar een getal." Zondag komen we in de slotaflevering te weten hoe Alina het spel saboteerde. "Ik denk dat het voor de kijkers wel interessant zal zijn om te zien wat ik met de Minotaurus gedaan heb", licht Alina een tip van de sluier.

Statistiek studeren

Alina studeert logopedie en dat zal ze geweten hebben. "Nu het programma afgelopen is, vrees ik toch een klein zwart gat", zegt ze op Radio 2 Antwerpen. "Maar in juni beginnen mijn examens. Ik ga me zoals elke student achter mijn boeken zetten en studeren. Het zwaarste vak? Dat wordt statistiek", besluit ze. 

Meest gelezen